NYTT DATUM: Frukostseminarium 25 januari – Kina och Frihandel – verklighet, illusion eller någonstans mittemellan?

Sverige och Kina har en lång handelstradition som sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet. Idag visar statistiken på ett svenskt handelsöverskott gentemot Kina där den svenska exporten ökade med 33 procent 2017 och med 16 procent första halvåret i år. Kina är nu Sveriges åttonde största handelspartner globalt och överlägset största i Asien. På plats i Kina finns drygt 600 svenska företag.

Datum: 25 januari 2019
Tid: Kl. 08.00 – 10.00, registrering och frukost från kl. 07.45
Var: OBS! Ny lokal (men samma plats) Wallenbergaren Lokal Gotland, Näringslivets Hus, Storgatan 19

Sweden-China Trade Council och Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening bjuder in till frukostmöte i Stockholm den 25 januari.

I januari 2017 äntrade Xi Jinping scenen på Världsekonomiskt forum i Davos och förklarade Kinas ställning som frihandelsnation. Några månader senare bjöds omvärlden in till den största importmässan i världshistorien i Shanghai i november 2018 för att ytterligare understryka ett öppnare Kina.

Hur väl stämmer den bilden överens med svenska och utländska företags erfarenheter på plats i Kina? Hur påverkas relationerna mellan Kina och EU, och därmed även Sverige, i handelskriget mellan USA och Kina?

Välkommen till ett högintressant frukostmöte med:

Mats Harborn, ordförande i European Union Chamber of Commerce in China och Scanias strategichef i Kina och Frédéric Cho, vice ordförande i Sweden-China Trade Council och grundare, Frédéric Cho Advisory AB.

Medverkar gör även Jakob Kiefer, Sveriges CSR-ambassadör och tidigare ansvarig för den ekonomiska sektionen vid ambassaden i Peking samt en panel bestående av bland andra Daniel Badman, Head of Public Affairs, Stora Enso.

Frukostseminariet kommer hållas på engelska och är kostnadsfritt. Vänligen notera att anmälan är bindande per sista anmälningsdatum 18 januari 2019. Utebliven närvaro debiteras med 500 kr.

Anmäl dig här

 

 

Dela detta inlägg

Facebook
Twitter
LinkedIn

Inläggsnavigering

Senaste artiklarna