Frukostseminarium 24 maj: Brexit – hur ska det gå för svensk utrikeshandel?

Vad blir konsekvenserna för svensk export av en eventuell Brexit? Hur kommer investeringar i Sverige att påverkas? Välkommen till ett seminarium med Andreas Hatzigeorgiou, chefsekonom på Stockholms Handelskammare och Jonas Berggren, Internationella Sekretariatet på Svenskt Näringsliv.

Den 23 juni röstar Storbritannien om landet förblir i EU eller lämnar unionen. Utrikeshandeln har stor betydelse för Sverige. Vår export uppgår till hälften av landets bruttonationalprodukt. Storbritannien står på plats 4 av de länder Sverige exporterar varor till och varuexporten uppgår till 85 miljarder kronor årligen. För företag i Stockholm är Storbritannien till och med den viktigaste marknaden.

Antalet svenska dotterföretag i Storbritannien uppgår till drygt 1000 och det finns nästan 1000 brittiskt ägda företag i Sverige. Storbritannien är alltså en av de största utländska investerarna i Sverige.

Samtalet leds av Ulf Pehrsson, ordförande i Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening

Tisdagen den 24 maj kl. 8:00–9:30 i Näringslivets Hus, Storgatan 19. Registrering med kaffe och smörgås från kl. 8:00. Frukostseminariet börjar kl. 8:30.

Frukostseminariet är kostnadsfritt. Antalet platser är begränsat. Anmälan sker här

Dela detta inlägg

Facebook
Twitter
LinkedIn

Inläggsnavigering

Senaste artiklarna