En styrelse för handelsfrämjande uppdrag

Anders Hultmark, VD Provexa

Vem är ledamöterna i Utrikeshandelsföreningens styrelse? Hur kom de i kontakt med föreningen och varför engagerar de sig i föreningen? Följ med oss i serien av intervjuer med våra ledamöter. Denna gång lär vi känna Utrikeshandelsföreningens nytillträdda ledamot Anders Hultmark.

Vad jobbar du med i vanliga fall när du inte sitter i Utrikeshandelsföreningens styrelse?

Jag är VD för Provexa, som ytbehandlar och utvecklar teknik för ytbehandling. Vi är 100 anställda, finns i Göteborg och omsätter 130 MSEK med god lönsamhet. Vår exportandel är fn ca 10%.

Vad har du gjort tidigare i din karriär?

Jag jobbade 10 år som tjänsteman bla som assistent till Jan Stenbeck. Sedan har jag jobbat som entreprenör i drygt 30 år och startat/utvecklat 10 bolag, små och stora, huvudsakligen teknikbolag varav några med hög exportandel.

Hur kom du i kontakt med Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening?

Jag känner till SAU genom tidigare kontakter med Exportrådet.

Vad är det som gör att du så gärna vill engagera dig i Sveriges Allmänna Utrikeshandelsföreningens styrelse? Varför tycker du att export- och investeringsfrämjandet är så viktigt?

Idag har jag lång erfarenhet av att bygga bolag såväl på den svenska som på utländska marknader. Export och etableringar utomlands är viktigt när man bygger bolag. Framgångsrika bolag är ofta nischade och måste gå utomlands för få skalfördelar. Det är sällan enklare på exportmarknader, men potentialen är stor och ofta är det bra att ta hjälp på vägen för att lyckas!

Kuriosa om dig själv

Tre barn och sambo. Gillar att vara samhällsengagerad. Hjälper gärna entreprenörer. Vi har ett fantastiskt sommarhus vid sjön Mjörn i Va Bodarna utanför Alingsås! Gillar längdåkning, skridskor, kajak, segling, golf, tennis, vandring mm

Dela detta inlägg

Facebook
Twitter
LinkedIn

Inläggsnavigering

Senaste artiklarna